Stremming sluis Asper

gepost op 30.08.17

Hierbij brengen wij u op de hoogte over noodzakelijke herstellingswerken aan de sluis in Asper op de Boven-Schelde die van woensdag 18 tot zondag 22 oktober zullen worden uitgevoerd. Dergelijke hinder voor de scheepvaart wordt zoveel mogelijk beperkt, maar af en toe is het noodzakelijk om het scheepvaartverkeer gedurende enkele uren of dagen te stremmen. Hieronder vindt u meer informatie over de werken.

Hierbij willen we ons alvast verontschuldigen voor de hinder die deze werken met zich meebrengen. Mogen wij u vragen om dit bericht verder te verspreiden binnen uw organisatie?

Over welke werken gaat het?

Het betreft herstellingswerken aan het bovenscharnierpunt van 3 van de 4 sluisdeuren in Asper. De deuren worden versterkt en opnieuw afgesteld. De werken worden uitgevoerd om onverwachte breuken, zoals er in april vorig jaar een is geweest aan de rechter afwaartse sluisdeur in Asper, te voorkomen.

Is er tijdens de werken hinder voor de scheepvaart?

Tijdens de werken worden drie sluisdeuren op het droge gelegd voor de werkzaamheden. Er is gedurende de werken dus geen scheepvaart mogelijk. Deze werken worden daarom ook gedeeltelijk in het weekend  uitgevoerd.

Kan de periode van de werken nog gewijzigd worden?

Neen. Omwille van de techniciteit van de werken dient de aannemer gespecialiseerd persoon in te schakelen.